Zürafalar Hakkında Bilgiler, Zürafaların derilerindeki desenler tıpkı parmak izimiz gibi eşsizdir. Ölümlerine kadar bu iz aynı kalır ve asla değişmez. Yalnızca renk değiştirebilir… Zürafalar hakkında daha birçok ilginç bilgiyi galerimizde bulabilirsiniz. Şimdi iri cüsselerine rağmen sevimli olmayı başarmış hayvan dostlarımızı yakından tanıyalım.
Zürafa Nasıl Bir Hayvandır
Zürafa, zürafagiller ailesine ait bir memelidir. Dünya üzerinde karada yaşayan en uzun hayvandır. Beyaz ve krem ten rengi üzerinde siyah-kahverengi arasında beneklerden oluşan bir deriye sahiptir. Boylarının uzunluğu 4 ile 6 metre arasında değişir.
Zürafalar Afrika’da yaşamlarını sürdürürler. Güney Afrika ve Kuzey Afrika en çok bulundukları bölgelerdir. Genelde savanlarda, otlaklarda ve açık ormanlarda yaşarlar. Genelde akasya ağacının olduğu bölgelerde görülürler.
Zürafaların Özellikleri Nelerdir
Erkeklerinin boyu 4.4 ve 5.5 metredir ve 1.5 ton ağırlığındadır. Bugüne kadar kayıt edilmiş en uzun zürafa 5.92 metredir ve 2 ton ağırlığındadır.
- Dilleri boynuzumsu yapıya sahiptir ve siyah renktedir.
Dişileri ise 4-5 metre civarı boya sahiptir ve erkeklere oranla daha hafiftir.
Her iki cinsin de boynuzları bulunur ancak dişilerin boynuzu daha kısadır. Boynuzları kemikleşmiş kıkırdaktan oluşmuştur.
Erkek zürafalar yaşlandıkça kafasındaki boynuzları da kalsiyumun etkisiyle gelişir.
Zürafaların ses telleri olmadığı düşünülür ancak zayıf da olsa ses telleri vardır.
Dünya üzerinde nesli tükenme tehlikesi altında olan zürafalar, koruma altına alınması gereken türler arasndadır. Dünyada yaklaşık 100 – 150 bin kadar zürafa kaldığı tahmin edilmektedir. Bu zürafaların hepsi Afrika’da yaşarlar. Zürafaların en yoğun yaşadığı bölgelerin başında Kenya gelir. Kenya’yı Tanzanya ve Botsvana takip eder.
Genellikle Afrika savanlarına yaşayan zürafalar, akasya ağaçlarından beslenirler. Boyları uzun olduğu için tehlikeleri uzaktan görebilir ve önlem alabilirler. Afrika’da safari yapan turistlerin ilgi odağı olmaya devam etmektedirler.
Zürafalar Haftada Ortalama 230 Kilo Bitki Yerler ve 3-4 Günde Bir Su içerler
Zürafalar: Günde yalnızca 1-2 saat uyurlar. Bunu da 5-10 dakikalık şekerleme şeklinde yaparlar. Ayrıca ayakta uyuyabilirler.
Zürafalar: Saatte 50-70 km hıza ulaşabilirler.
Zürafaların: dili siyah renktedir ve kulaklarını da yaklaşık 53 cm uzunluğundaki dilleri ile temizlerler.
Zürafalar: yüzemez ve ses telleri yok denecek kadar zayıftır.
Zürafaların: kalpleri kafalarından daha büyüktür ve yaklaşık olarak 60 cm uzunluğa, 12 kg ağırlığa sahiptir. Zürafalar Hakkında Bilgiler