Zebra Nedir? Zebra atgiller Equidae familyasını oluşturan tek cins Equusun Hippotigris alt cinsinde sınıflanan canlı türlerinin ortak isimidir atın yakın akrabalarından olan zebralar siyah ve beyaz çizgili postlarından ötürü kolayca tanınırlar. Yalnız Afrikada bulunan bu hayvanlar seyrek ağaçlı ve otlarla kaplı açık alanlarda yaşarlar ve sık sık antiloplarla birlikte sürüler oluştururlar. Zebralar, tıpkı atlarda olduğu gibi, yele denilen saçlara sahiptirler vücut yapıları da atlara benzer ve en az onlar kadar hızlı koşarlar.
Zebra Nedir? Zebra Ne Demek?
Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Zebraların, dikey çizgileri aynı zamanda önemli bir savunma unsurudur. Bir arada durdukları zaman kendilerini avlamak isteyen kaplan ve aslanlar bu çizgilerden dolayı sürüyü bir bütün olarak algılarlar. Bu durumda avcı, avlayacağı zebrayı seçmekte güçlük çeker, bu da zebralar için bir korunma yoludur. Zebralar, yaşamlarını sürdürebilmek için su ve ot ile beslenirler. Fakat unutulmamalidir ki zebralar arasinda guzide bir yer sahibi olmus banu zebrası ki bu tur istanbul`da bulunur etoburdur. Bazen yiyecek bulmak için 50 km yürürler, sonrasında yaşadıkları ortama geri dönüp, alıştıkları yaşam ortamlarında yaşarlar. Zebralarda ortalama boy 1-2 metre arasındadır.
Yaban eşek türü. Attan küçük, derisi koyu sarı ya da siyah renklidir. Ancak tüylerin üzerinde yukardan aşağıya siyah yol şeritleri vardır. Afrika nın geniş otluklarında yaşayan bir hayvandır. Kalabalık sürüler halinde gezerler ve ot yiyerek beslenirler. Koşuları hızlıdır, yırtıcı hayvanlardan kolayca kaçabilirler.
Zebranın Özellikleri Nelerdir?
Zebralar yalnız Afrikada doğal ortamlarında yaşamaktadırlar. Atgiller sınıfından olup çizgili desenleri en ayırt edici özellikleridir. İnanması güz ama her zebranın üzerindeki çizgi sayısı ve deseni birbirinden farklıdır. Bu çizgiler sürü halinde dururken aynı zamanda bir savunma mekanizması oluşturur. yanyana duran zebraların dikine çizgileri onları avlamak için gözetleyen arslan türü hayvanların sürüyü tek parça görmesini ve avlanacak hayvanın seçilememesini sağlamaktadır. Otlar ve su ile beslenen bu hayvanlar bazen otlamak için 50 kilometre yürüyüp otlayıp tekrar alışık oldukları ortama geri dönerler.