Vücut Nedir
Vücut Nedir? Vücut Ne Demektir? Vücut Nedir Açıklayınız? Vücut Hakkında? Vücut Nedir Kısaca?
Vücut Nedir, Bioenerji ilmi açısından insan vücutu bir bütündür. Bu bütünlük dolayısıyla herhangi bir organ veya sistemdeki ritim bozukluğu tüm vücut rahatsız eder. Bu anlayışla bioenerji ilmi, vücutun tamamının yeniden ayar edilmesini hedef kabul etmiştir. Bioenerji tıbbı asla bölgesel mevzi tedaviyle meşgul olmaz. Daima vücut, tamamını tedavi eder, zira bioenerji ilmine göre bölgesel mevzi tedaviyle meşgul olan hekim tuzağa düşmüş sayılır. vücutun, sağlığı ancak bütünlük içinde mümkün olur.
insan Vücutu
birbirinden ayrı kabul edilmesi mümkün olmayan iki kısımdan meydana gelmiştir Düşünce Bedeni ve Fiziki Beden. Bu iki beden çok karmaşık bir şekilde tamamen iç içe girmiş durumdadır. insanın her iki bedeni birbiriyle devamlı etkileşim durumundadır. Ancak Hangisi diğeri üzerinde komuta kullanmaktadır? diye sorulursa cevabı çok kesindir kesinlikle düşünce bedenimiz, fiziki bedenimize amirdir. Bioenerji ilmine göre, sadece fiziki bedenin onarılmasıyla insanın tedavi edilmiş sayılması kabul edilemez.
Şimdi bedenin bu iki kısmını kısaca açıklamaya çalışalım Düşünce Bedeni Düşünce bedeni kişinin kendine göre olan kanunları, kabulleri, istekleri, korkuları, tabuları, hevesleri, hasretleri, alışkanlıkları, evham ve tedirginlikleri, sevinç, güven ve mutluluklarından oluşan psikolojik bir yapıdır. Çok değişkenlidir. En kısa zaman dilimi içerisinde bile şekilden şekle, bir renkten diğer bir renge, karanlıktan aydınlığa geçebilmesi kolaylıkla mümkündür. Düşünce bedenine KiŞiLiK şahsiyet de diyebiliriz.
Fiziki Beden Fiziki beden bir mineraller topluluğudur. Yüzde yetmişi sudan oluşmaktadır. Kendi yaratılış programına tabi, otomatik sistem ayarları, çok hassas sigorta unsurları, koruma sistemleri, refleksleri, toleransları olan muhteşem bir yapıdır. Ucu bucağı olmayan, sonsuz olduğu zannedilen kainat, dürülüp insan bedeninde gizlenmiştir. Başka bir ifadeyle insan Kainatın Küçültülmüş Bir Modelidir.
Kişiden, kişilikten bağımsız olarak hiç durmadan işleyen, çok karmaşık, kompleks, kendisi tedbir alma yeteneğine sahip, rezerv tutma bilincine malik, akıl almaz bir sistemler topluluğudur. Görünüşte kaslar, kemikler, sinirler, damarlar vs..den teşekkül etmiştir. Fakat asla bunlardan ibaret değildir.
Bugün bilim dünyasının insan vücutunu, ne derece tanıdığını, ne kadar bir isabetle kavradığını itiraf etmek gerekirse dürüstçe ve bilim adamı terbiyesiyle söylemek mecburiyetindeyiz ki ancak kainatı tanıdığımız ölçüde. işte bu kavrayış, gerçek bilim adamlarına araştırma şevki vermekte, çok ölçülü konuşma inceliğini kazandırmakta ve insana karşı hürmet ve hayranlıklarını en yüksek seviyeye çıkartmaktadır.
Kişi kişilik, fiziki bedenin taşıyıcı beden içinde hayat yolculuğu yapmasına izin verilen bir şahıstır. Yüce tanrı kişiye fiziki bir beden bahşederek dünyaya göndermiş ve O’ na insanlık yolunu fark ederek bu yolda yürüyüşe başlamak ve böylece şeref kazanabilmek fırsatını tanımıştır. Kişinin, içinde yol aldığı bedenini kendisi olarak kabul etmesi “ işte bu benim “ demesi bir yanılgıdan ibarettir. “ Benim “ diyebileceği şey sadece düşünce bedeni yani kişiliğidir. Fiziki beden o kadar insanın kendisi değildir ki dikkat edilirse insan bir yiyeceği ancak çiğneyip yutuyor
Ondan sonra yutulan şeye ne yapıldığını bilmiyor, yani bu işlemlerin kumandası kendi elinde değildir. Yuttuktan sonrasını artık fiziki beden biliyor ve idare ediyor. Keza kişi, kalbinin çarpmasını, kanın büyük bir hızla dolaşmasını, karaciğerinin faaliyetlerini, salgı bezlerinin işlevlerini, tırnağının uzamasını, ağzında tükürük sıvısının üretildiğini, böbreklerinin görevini, göz kapaklarının otomatik olarak açılıp-kapanmasını, nasıl uykusu gelip nasıl uyandığını, bir şeyi tutarken parmaklarının kaç aşamalı bir hareketle o cismi kavradığını, ağzından çıkan sesin üretimini, akciğerlerinin devamlı hareketini.
bunların hiçbirini bilinçli olarak komuta edemiyor, etmiyor. Çünkü bunları fiziki beden kendi kanunlarına göre otomatik olarak yapıyor. işte bu anlamda kişinin kendisine lütfedilmiş olan fiziki bedene çok yüksek bir bilinçle büyük bir hürmet göstermesi gerekir. Bu hürmeti idrak edebilmek, yüksek ilimlerdendir.