Unutkanlığın Nedenleri Nedir
unutkanlığın nedenleriHafıza, öğrenme, algılama işlevleri beynimizin dış katmanını oluşturan korteks (kabuk) bölgesi tarafından sağlanır. Hafızamızın aktifliği duyu organlarımızın uyarılmasıyla oluşan Algı miktarıyla doğrudan bağlantılıdır.
Unutkanlığın nedenlerinden başlıcalarından biri az uyarıcı ile karşılaşıyor olma durumudur. Özellikle çocuk Gelişiminde bol uyarıcı ile karşılaşılması sayesinde öğrenme kolaylaşır. Aynı şekilde yaş ilerledikçe de Hafıza kaybına bağlı olarak çeşitli aksaklıklar görülür. Alzheimer hastalığı bunlardan biridir. Unutkanlığın nedenleri arasında sayılan bu hastalığın erken teşhisi hastalığın ilerlemesinin yavaşlatılmasında önemlidir ancak henüz bu hastalığa karşı tam ve etkili bir çözüm bulunamamıştır.
Yaşlanan kişi fiziksel aktivite yetersizliğine bağlı olarak yaşamını yavaşlatır, fiziksel aktivitelerini azaltır. Bu şekilde ort Aya çıkan değişimler nedeniyle önceki yaşamından daha az uyarıcı ile karşılaşm aya başlar. Karşılaşılan uyarıcı azlığı, dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemleriyle beraber, kişinin unutkanlığını da beraberinde getirir.
Unutkanlığın nedenleri arasında tüm sağlık problemlerinde olduğu gibi beslenme sorunları da yer alır. besin çeşitlerinden B grubu vitaminlerin hafıza, öğrenme, algılamada ö nemli etkileri vardır. En sık rastlanan durumlar arasında yer alan yetersiz B vitamini alımı psikolojik bazı Hastalıkların nedenleri arasında sayılır ve bu tür hastalıkların tedavisinde de B vitamini kullanılabilir. depresyon hastalığı veya mutsuzluk hissi B vitamini eksikliğiyle de oluşabilen bir hastalık olarak ortaya çıkabilmektedir.
Unutkanlığın nedenleri arasında kalıtsal özellikler, beslenmeye bağlı faktörler, çevresel etkiler, uyarıcılar birer değişken olarak kabul edilebilir.