Rüştü Onur Hayatı İlkokul eğitimini Devrek’te tamamlayan Şair, orta öğrenimine Kastamonu’ da başlamıştır. Daha sonrasında ise orta öğrenimine Zonguldak’ta devam etmiştir. Bu eğitim öğretim yılı döneminde vereme yakalanarak 1938 yılında eğitimine bir yıl ara vermiştir. Bu dönemden sonrada tekrar okul hayatına devam etmemiş yarıda bırakmıştır. Okulu bıraktıktan sonra Maliye Varidat Memur Muavini olarak iş hayatına atılmıştır.
Rüştü Onur Hayatı Rüştü Onur 3 Ağustos 1920 yılı Devrek doğumlu bir şair olan Rüştü Onur, genç yaşta vereme yakalanarak 1942 yılında vefat etmiştir.
Rahatsızlığının artması sonucu iş ve hastane arasında zaman geçiren Şair, arkadaşı Behçet Necatigil ve Tayyip Uslu ile dergilerde şairlik ve yazarlık yapmaya başlamıştır. Zonguldak yerli dergi ve mecmularda şiirleri ve yazıları yer bulmuş daha sonra İstanbul’ da yayınlanan Değirmen mecmuasında şiirlerine ve yazılarına yer verilmiştir. Hastalığının ilerlemesi sonucu İstanbul’a gidip Heybeliada’da bulunan Senatoryum’da tedavi görmeye başlamıştır.
Karabük Demirçelik Fabrikası’nın açtığı memurluk sınavlarına girerek kazanmış ve kısa bir süre burada memurluk yapmıştır. Hastalığı daha da ilerlemiş ve bu dönemde tekrar İstanbul’ da Heybeliada Senatoryum’a tedavi için getirilmiştir. Burada tedavi sonucu taburcu edildi fakat hastalık çok ilerlemişti. Daha sonra Doktor Ahmet Bey’in teşhisi ile karın zarı iltihabı olduğu belirlenmiş ve hastalığın ileri aşamada olduğu belirtilmişti.
Memurluk sınavına girdiği süre içerisinde tanıştığı Mediha Sessiz ile evlenen Rüştü Onur, çok kısa süre sonra eşini kaybetmiş ve hastalığı ilerlemiştir. 1942 yılında hayata gözlerini yummuştur.
Vefatından sonra yazdığı şiirlerini Salah Birsel bir araya toplayarak Rüştü Onur isimli kitapta yayınladı.
Genç yaşta ağır bir hastalığa yakalanan şair, şiirlerinde ölümü ve bu duygunun verdiği hissi yansıtmıştır. Hastalığından ötürü genç öleceğini bildiği için şiirlerinde bu duygulara yer vermiştir. Ölümünden sonra yazdığı şiirler çeşitli sanatçılar tarafından bestelenmiş ve ilgi görmüştür.
Şairin yaşamını anlatan Kelebeğin Rüyası isimli sinema filmi Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınmış ve titizlikle yeni nesile aktarılmıştır. 2013 yılında vizyona giren bu filmde yakın arkadaşı Muzaffer Tayyip Uslu da konu edilmiştir.