Site icon Nedir ve Nasıl

Reflüye Ne iyi Gelir? Reflüye Nedir?

Reflüye Ne iyi Gelir

Reflüye Ne iyi Gelir? Bu kas yapısı yutma borucu büzücüsü olarak işlev göstermektedir. Yani tüketilen gıdaların bağırsaktan mideye geri dönmesini engelleyen bir oluşumdur ve eğer bu kısımda herhangi bir işleme aksaklığı yaşanırsa, reflü meydana gelmiş olur.Reflünün tam olarak oluşum sebebi tam olarak mide asidinin bu kapakçıktan dışarı çıkmasıdır. Kapakçığın görevini yerine getirememesi durumunda, reflü oluşumu gerçekleşir. Böylece de kişiye zaman zaman acı bir tat olarak boğazına gelir. Pek de hafife alınmayacak bir rahatsızlık olmayan reflü, çok ciddi bir hastalık sayılmasa da keyifsiz anlar yaşatmaya sebep olan bir rahatsızlık olduğundan kontrol altına alınması gereken sorunlar arasında yer almaktadır.Reflüye Ne İyi GelirMidede kapakçık olarak adlandırılan ve gıdaların geri yukarı çıkmasını engelleyen kas yapısı bulunmaktadır.

Belirtileri Nelerdir

Reflüye Ne iyi Gelir? Kapakçıktan geri dönen sindirilmiş yemek artıklarının sebep olduğu rahatsızlık sonucunda reflünün en bilinen belirtisi boğazda hissedilen acı tat olmaktadır. Mideden yemek borusuna kadar ulaşan bu acı tat ve hissi son derece çekilmez bir hal alabilir. Böyle durumlarda bu sorunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken ilk şey de beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesidir.

Bunun dışında midede yanma, kramp, acıma gibi belirtiler ile şiddetli karın ağrısı da reflü belirtileri içerisinde sayılabilecek durumlardır. Çok fazla yaşanmasa da belirtilen reflü şikâyetleri zaman zaman kalp ağrısı ve sıkışması şikâyeti ile karıştırılabilmektedir. Ancak bu şüpheye sahip kişilerin hemen doktor kontrolüne gidip tahlillerini yaptırması yeterli olabilecektir.

Reflüyü tetikleyen nedenler arasında çok yağlı yiyeceklerin, alkol, çikolata gibi besinlerin tüketilmesi son derece artırıcı etkide bulunmaktadır. Aynı zamanda sürekli hazır gıdalar ile de beslenmek aynı şekilde tetikleyici olacaktır. Bu durumda da reflü belirtileri en kısa sürede ortaya çıkacaktır.

Tedavisi

Reflü rahatsızlığının tedavisi hem bitkisel yöntemler hem de ilaç kullanımı ile gerçekleşebilmektedir. İlaç tedavisine de ek olarak diyet yapılması, kişinin reflü sıkıntısından en az derecede etkilenmesini sağlayabilecektir. Çok daha ilerlemiş durumlarda reflü sorunlarında yapılması gereken birkaç tıbbi yöntem bulunmaktadır. Bunlar kesinlikle ihmal edilmemelidir çünkü basit bir hastalık olan reflü kontrol altına alınmazsa mide fıtığı ve kanserine yol açabilecek kadar tehlikeli olabilmektedir. Reflünün yayılması bu riski artıracağından, kişi vakit kaybetmeden endoskopi sayesinde reflünün ne kadar ilerlediğini ve nasıl bir tedavi yöntemi izlenmesi gerektiği hakkında bilgilendirilecektir.

Bitkisel Tedavisi

Her hastalıkta olduğu gibi refü konsunda da mutlaka doktorunuza başvurarak belirlediği tedavi yönetmini uygulamalısınız, bunun yanında ek olarak hastalığın daha hızlı tedavi edilmesi için doğal yöntemleri kullanabilirsiniz.

Kantoron Yağı

Reflüye iyi gelen bitkiler arasında en çok bilineni kantaron yağı olmaktadır. Reflüsü olan bir kişi her sabah aç karnına bir çay kaşığı kantaron yağı tüketirse, bu son derece rahatlatıcı bir yöntem olacaktır ve kişi gününü sıkıntısız geçirecektir.

Kudret Narı

Kantoron yağı dışında kudret yağı özellikle zeytinyağı ile harmanlandığında son derece yararlı olarak reflüye etki eden bir madde olacaktır. Kudret yağını aktarlardan kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Günde sadece 1 tatlı kaşığı bal ve kudret narını karıştırmak, bu karışıma 10 damlaya yakın propolis yağı eklemek ve bu karışımı tüketmek reflü hastalarını en çok rahatlatan önerilerin başında gelmektedir.

Papatya Çayı

Papatya çayı, sindirim sistemi sorunlarına karşı son derece etkili bir bitkisel tedavi yöntemi olduğundan, aynı zamanda reflü belirtilerini hafifletmek ve mideyi rahatlatmak adına da etkili bir şekilde kullanılabilir.

Karaağaç Çayı

Karaağaç çayı da yine mideyi yatıştırma özelliği ile bilinen bir maddedir. Karaağaç çayının etkisi diğer bitkilere göre daha yüksek oranda bulunmaktadır. Çünkü karaağaç çayı yemek borusu ve mide zarı arası ve etrafında ince bir tabak oluşturarak reflü rahatsızlığında ortaya çıkan belirtileri son derece fark edilir şekilde yok etmektedir. Karaağaç çayı günde 2 – 3 defa yemeklerden sonra tüketilebilir. Aynı zamanda hatmi kökü de karaağaç çayı kadar etkili bir bitkisel yöntem olarak kullanılabilir.

Sebze

Reflüden en az şekilde etkilenmek için bitkisel proteinler tüketilebilir. Sebze tüketimi reflü tedavisi kapsamında en çok önerilen madde olmaktadır. Özellikle lahana tüketimi, reflü sorunu yaşayan kişilerin çok daha rahat bir şekilde hayatlarını yaşamalarını sağlayabilir.

Elma

Elma reflüye iyi gelen diğer meyvelerden bir tanesidir. Düzenli şekilde elma tüketimi reflüye yakalanma riskini azalttığı gibi, reflü tedavisinde de oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

Muz

Reflüye iyi gelen diğer meyve ise muzdur. Gün içerisinde bir tane muz tüketmek nerflüye neden olan sebeplerin ortadan kalkmasını sağlar. Lif içerdiğinden dolayı muz aynı zamanda mide ve sindirim sistemi için faydalı besinler arasında gösterilir.

Kavun

Yukarıda belirttiğimiz gibi, lif içeren neredeyse bütün meyve ve sebzeler reflüye faydalıdır. Bunların başında da kavun gelmektedir. Mevsiminde kavun tüketimi hem hastalığın tedavisine yardımcı olur, hem de yakalanma riskini azaltır.

Exit mobile version