Psikolojik Nefes Darlığı
Psikolojik Nefes Darlığı Nedir? Psikolojik Nefes Darlığı Ne Demektir? Psikolojik Nefes Darlığı Nedir Kısaca? Psikolojik Nefes Darlığı Nedenleri? Psikolojik Nefes Darlığı Sebepleri?
Psikolojik Nefes Darlığı, Nedenleri Kanda oksijen azalması ya da artık maddelerin çoğalmasına yol açan herhangi bir durum nefes darlığına neden olur. Bu gibi durumlar, kan hava arası oksijen karbondioksit alışverişi yapabilen akciğer dokusunun azalması, yeterli kan dolaşımını engelleyen kalp hastalıkları, kanın oksijen taşıma kapasitesini azaltan kan hastalıkları, nefes darlığına yol açan durumlardır.
Kişinin astım nöbetlerine alerjik nedenler sebep oluyorsa bu ortamın tamamen izole edilmesi gerekmektedir. Aşın tedirginliklerden, üzüntü verebilecek duygusal sorunlardan, elden geldiğince uzak durulmalıdır. Şişmanlık, sigara içmek ve oksijen ortamı sağlıksız yerlerde bulunmamak gerekir.
Öneriler
Bol miktarda havuç rendelenerek veya mikser yardımıyla sıkılarak elde edilen bir bardak suyuna yarım bardak kaynatılmış süt ilave edilerek içilir. Bu terkib günde üç kez taze hazırlanarak kullanılır. isteğe göre sütün yerine bir tatlı kaşığı süzme bal kullanılabilir.
Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan hardal tohumu, kimyon, kişniş ve kerâviye, 250 gram çemen, yarım kilo kuru incir katılıp karıştırarak kaynatılır. Kahvaltıdan önce bu karışımdan bir çorba kaşıaa bir tatlı kaşığı sirke ilavesiyle kullanılır.
Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış tıbbi karakafes otu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek eşit aralıklarla günde üç çay bardağı içilir.
Bir bardak soğuk suyun içine iki tatlı kaşığı limon suyu katılıp bir tatlı kaşığı nöbet şekeri ile birlikte iyice kaynatılıp ince kıyılmış bir çay kaşığı sinirli ot katılarak demlenmesinin ardından ve her defasında taze yapılmak suretiyle günde üç kez kullanılır.
Eşit oranda (ağırlık olarak) ebegümeci çiçeği, lavanta çiçeği, devetabanı yaprağı ve civanperçemi dövülmek suretiyle toz haline getirilip, iyice harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez sabah ve akşamlan yatarken birer çay fincanı içilir.
1,5 litre suyun içine, iri bir baş soyulmuş sarımsak, birer çorba kaşığı lavanta ve gelincik çiçeği, yer sarmaşığı, kekik, birer tutam maydanoz, nane ve dere otu ilave edilip kaynatıldıktan sonra süzülerek sabahlan aç karnına bir çay fincanı içilir.
iki su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış melek otunun kök saplarından konup bir saat bekletildikten sonra kaynatılıp, süzülmesinin ardından gün içinde aralıklarla içilir.
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş yarımşar çay bardağı ısırgan tohumu, keten tohumu ve bir çay bardağı anason tohumu, şalgam tohumu ile bir çay bardağı toz karanfil iyice karıştırıldıktan sonra bu karışımı macun haline getirecek kadar, süzme bal katılıp temiz bir kavonoza boca ettikten sonra, sabah kahvaltılarından yanm saat önce bir tatlı kaşığı yenir.