Nusret Aras Hayatı? Profesör Doktor Nusret Aras 11 Kasım 1944 yılın’da Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Aras, 1976 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olmuş ve 1981 yılında ise Doçent olmuştur. Mezun olduğu yılda uzmanlık eğitimine başlamıştır. Bu dönemlerde Ankara Üniversitesi’nde görev alan Profesör, 1982 yılında Ankara Üniversitesi’nden ayrılmıştır.
1983 ve 1991 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği şefi olarak görev almıştır. 1991 yılında tekrar Ankara Üniversitesi’ ne dönüş yaparak profesör unvanını almıştır. 2011 yılında öğretim üyesi olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olmuştur.
1991 ve 1995 yılları arasında Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı yapmıştır. 1995 ve 1996 yıllarında Rektör Yardımcılığı’ da yapmıştır. 2000 ve 2008 yılları arasında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü yaparak en son olarak emekliye ayrılmıştır.
Nusret Aras
genel cerrahi alanında yaptığı araştırmalar ile yerli ve yabancı birçok basında çalışmalarına yer verilmiştir. 1992 yılında laparoskopik cerrahi alanında ki çalışmaları Türkiye’ ye tanıtmıştır. Bu tanıtımdan sonra Türkiye’ de ilk kez laparoskopik ameliyatı uygulayan kişi olarak tıp dünyasına yeni bir gelişim eklenmiştir.
Rektör olarak görev aldığı süre boyunca yabancı dil ve bilimsel çalışmalara önem vererek bu eğitimlerin arttırılması için öncü oldu. Uzaktan eğitim merkezlerinde öğretim görevlisi olarak da görev almıştır.
Araştırmaları ve bilimsel çalışmaları ile tıp dünyasının gelişimlerine katkı sağlayan Nusret Aras, evli ve bir çocuk babasıdır.
Genel Cerrahi Uzmanı olarak mesleğini sürdürdüğü sıralarda yaptığı bilimsel araştırmalar Türkiye için tıpta ilerleme kaydetmeyi sağlamış biridir. Ayrıca yaptığı araştırmalar yabancı basında yayınlayıp çok ses getirmiştir. Laparoskopik ameliyatın öncüsü olan Nusret Aras, Türk Tıp tarihine adını altın harfler ile kazımıştır.
Nusret Aras Hayatı Emekli olduktan sonra cerrah kimliği bırakmayan Nusret Aras, Ankara’ da çalışmalarına devam etmektedir. Akademisyen olarak çeşitli başarılara imza atan Profesör, Türk tıp tarihine katkılar yaparak genç tıp öğrencilerinin de gelişimlerini desteklemiştir. Genel cerrahi alanında yaptığı çalışmalar bugün hala tıp dünyasında geçerliliğini sürdürerek genç doktorlara yön vermektedir.