Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir? Maydanoz suyunun faydaları Maydanoz suyunun tıpkı diğer şifalı bitkiler gibi faydaları çoktur. Maydanoz suyunda çok yüksek miktarda klorofil bulunur. Bu klorofil maddesi vücudumuz açısından büyük önem taşır. Çünkü klorofil kanı arttırıcı görev yapar. Yani bir nevi kan yapar. Kanın artmasıyla birlikte böbrekler karaciğer ve idrar yollarının temizlenmesine ve daha iyi işlemesine yardımcı olmuş olur. Ayrıca maydanoz suyu içildiğinde sindirim yollarını uyarıcı bir görev üstlenir. Sindirim sorunları olanlar maydanoz suyunu sabah kahvaltıdan önce ve gece yatarken içerlerse sindirim enzimleri uyarılacak ve sindirimleri düzene girecektir.
Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir?
Maydanoz suyu ince bağırsaktaki peristaltik denilen enine ve boyuna kas kasılmalarını kolaylaştırarak ince bağırsakların çalışmalarını da düzenler. Maydanoz en zengin C vitamini kaynaklarından olduğu için sabahları bir tutam almak gün boyu bize gereken C vitamininin büyük kısmını sağlayacaktır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
- İçerisindeki antioksidan flavonoidler sayesinde kalp sağlığını korumada faydalıdır.
- Sindirim sistemi için faydalıdır.
- Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.
- Ölçülü tüketildiğinde böbrek ve üriner sistem için faydalıdır.
- Demir eksikliğine iyi gelir.
- Cilt ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.
- Eklem ve kemik sağlığı için faydalıdır.
Maydanoz Suyunun Yapılışı
4 Bardak suya 1 demet maydanoz yıkanır konur, 5 dakika kaynatılır, süzülür. Günde 3 kere 1′er çay bardağı içilir. Ayrıyeten içine bal ve limon ilave edilerek bir karışım elde edilirse bu karışımı günde 1 veya 2 kere içmek böbrek taşı düşürücü etki yapar. Safra kesesi ağrısı çekenler için de bu formülün uygulanmasında fayda vardır.
Sigarayı yeni bırakanlarda görülen balgamların boğazdan sökülmesinde ve boğazın olası tahrişlerini engellemekte maydanoz suyu içmek çok etkili bir yöntem olacaktır. Sabahları içildiğinde vücutta bulunan toksinleri yani istenmeyen gece boyu uyku sırasında oluşmuş zehirli maddeleri ter ile vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır.