Kusmaya Ne iyi Gelir

Kusmaya Ne iyi Gelir? Kusmak Nedir?

Kusmaya Ne iyi Gelir? Kusma bir hastalık değil, vücudunun savunma mekanizmasının gösterdiği bir reflekstir ve sağlık açısından faydalıdır. Genelde vücuda giren yabancı maddelerin atılması için vücut savunmasının aldığı acil önlemlerin bir sonucudur.Kusmaya neden olan yüzlerce neden sıralamak mümkün. Genelde kadınların gebelik döneminde yakalandıkları bulantı sonucu bazı durumlarda kusma meydana gelebildiği gibi bunların dışında iç ve dış etkenlerden kaynaklanan nedenlerden dolayı kusma meydana gelebilmektedir.

Kusmanın Sebepleri? Kusmanın Nedenleri?

Kusmaya Ne iyi Gelir? Yazının başında belirttiğimiz gibi, kusmaya neden olan yüzlerce sebep saymak mümkün. Savunma sisteminin korunma reflekslerinden birisi olan kusma sebebi sağlığı tehtid eden koşula göre değişiklik gsötermektedir. Bununla birlikte kusmaya neden olan bilinen en önemli sebepleri şu şekilde sıralayabilirir.

  • Kemoterapi Uygulaması
    Gastroparezi , mide duvar ve kaslarında meydana gelen anormal durum
    Hastaya yapılan genel anestazi
    Bağırsak tıkanıklığı
    Migren, aşırı migren ağrıları
    Sabah bulantısı
    Aşırı ve sık sık öksürük nöbetleri
    Beyin kanaması
    Rotavirüs
    Mide gribi
    Vestibüler nörit
    Aşırı alkol tüketimi
    Çocuklarda Anafilaksi
    Anoreksiya nervoza
    Apandisit
    Beyin sarsıntısı
    Depresyon
    Baş dönmesi
    Diyabetik ketoasidoz
    Kulak enfeksiyonu (orta kulak)
    Gıda zehirlenmesi
    Yaygın anksiyete bozukluğu
    GÖRH – Gastroözofageal reflü hastalığı
    Kalp krizi
    Kalp yetmezliği
    Hepatit
    Bağırsak tıkanıklığı

Bunların dışında,Karaciğer kanseri,Karaciğer yetmezliği,Aspirin, steroid olmayan anti-enflamatuar, oral kontraseptif, digitalis, (narkotik ve antibiyotikler dahil) İlaçlar,Meniere hastalığı,Menenjit,Bebeklerde ve çocuklarda Süt alerjisi,Pankreas kanseri,Pankreatit,Mide ülseri,Psödotümör serebri,(Bebeklerde) pilor stenozu,Radyasyon terapisi,Şiddetli ağrı,Travmatik beyin hasarı gibi durumlarda kusma meydana gelebilir.

Doktora Ne Zaman Başvurmalı

Ksumanın nedenine göre gerekirse acil tıbbi yardım isteyebilirsiniz. Şayet kusma yanında aşağıdaki sorunlardan biri veya bir kaçını yaşıyorsanız Acil Yardım112 yi arayarak veya en yakın hastaneye giderek tıbbi yardım isyetin;

  • Göğüs ağrısı
    Şiddetli karın ağrısı veya kramp
    Bulanık görme
    Bayılma
    Soğukluk hissi ile birlikte titreme
    Yüksek ateş ve ense sertliği
    Kusmuk Fekal malzeme veya dışkı kokusu

Bunların Yanında Kusma ile Birlikte

  • Şiddetli baş ağrısı
    Çocuğun 8-12 saat sıvı almaması
    Durdukça aşırı susama
    Ağız kuruluğu
    Sık idrara çıkma
    Koyu renkli idrar
    Halsizlik
    Baş dönmesi
    Kan kusma gibi durumlarda derhal Acil Yardım

Kusmaya Ne İyi Gelir

Kusma nedeni her ne olursa olsun doktorunuzun altında yatan sebepleri belirleyerek tedavi sürecini başlatması gerekir. Bunun yanında tedavi sürecine katkıda bulunmak için aşağıdaki bitkisel ve doğal tedavi yöntemlerini kişisel sağlık koşullarınızı da göz önünde bulundurarak uygulayabilirsiniz.

Su

Kusma, vücttaki yabancı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olur. Bunun için bol miktarda su itmek vücuttaki toksinlerin koaly ve hızlı bir şekilde dışarı atılmasına yardımcı olur. Su kusmayı kolaylaştırdığı gibi sindirim sistemi organları mide ve bağırsakları kusmaya neden olan unsurdan aırındırır.

Zencefil

Zencefil mide tahriş ve ağrılarını tedavi etmekle tanınır. Zencefil kusmaya neden olan nedenlerin çoğuna karşı etkilidir. Bunun için bir miktar zencefili bir bardak suda kaynatın, soğuduktan sonra için. Kısa sürede kusmaya neden olan durumu ortadan kaldırabilir.

Nane

Kusma hissi tahammül edilemez seviyede olsa bile kusmayı anlık engelleyebilir. Nane yemek borusu ve bağırsaklardaki tharişi ortadan kaldırabilir. Bunun için naen yapraklarını bir bardak suda kaynatın ve soğuduktan sonra için. Nane yaprakları aynı zamanda midede bulunan mikropları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Karanfil

Diş ağrısı, mide bulantısı, hazımsızlık ve kusma gibi sorunlara karanfil çiğnemek iyi gelir. Bir fincan suda bir çay kaşığı karanfil kaynatın ve için. Karanfil aroması kusmaya karşı oldukça etkilidir.

Tarçın

Tarçın kusmaya karşı oldukça etkili olan bitkiler arasındadır. Özellikle hazımsızlığın neden olduğu kusma vakalarına karşı anlık sonuçlar alabilirsiniz. Sindirime yardımcı olarak kusmaya engel olabilir.

Yarım tatlı kaşığı bir bardak suya koyarak kaynatın, soğuduktan sonra için. Kusma ve ilgili semptopları kısa sürede ortadan kaldırabilir.

Soğan

Soğan suyu kusma tedavisi için yaygın şekilde kullanımaktadır. Bir çay kaşığı soğan suyunu presleyerek çıkarın ve için. Çok az olmasına rağmen oldukça etkili olacaktır. Soğan suyu zencefille karıştırışarak içildiğinde daha hızlı sonuç alınabilir. Bunun yanında soğan da kusma vakaları için tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Şeker ve Tuz

Bir bardak suya bir şeker kaşığı tuz ve şeker karıştırarak içebilirsiniz. Kısa sürede kusma hissinin ortadan kaldırımasını sağlar.

Elma Sirkesi

Kusmaya neden olan bakterileri ortadan kaldırmak ve iyileştirmeyi hızlandırmak için oldukça etkili tedavi metodudur. Anti mikrobiyal etkisi olduğundan dolayı elma sirkesi diğer ilaçlarla birlikte de kullanılabilir. Bir tatlı kaşığı elmas sirkesini bir bardak suyla karıştırarak için, kısa sürede etkisini göreceksiniz.

Limon Suyu

Limonun içerdiği C vitamini, protein, magnezyum, kalsiyum, B vitamini ve diğer besinler sizi kusma nöbetinden kurtaracağı gibi, kusma nedeniyle meydana gelen enerji kaybının geri gelmesini sağlayacaktır. Kusa için limonata tercih edebilirsiniz.

Rezene

Rezene mide ve bağırsaklarda bakterilerin neden olduğu kusma sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Bunun için bir bardak suda bir çay kaşığı rezene tohumu koyarak kaynatın. 1o dakika demlemeye bıraktıktan sonra için. Genelde çok kısa sürede etkisini gösterir.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …