Kolay hamilelik için ipuçları
Gelişen teknoloji ile sağlık problemlerinin önüne geçmek adına büyük adımlar atılsada, aslında doğal şekilde beslenmemek, gerekli sağlık kurallarına dikkat etmemekten dolayı, son yıllarda çok büyük problem yaşıyor kadınlar gebelik üzerine.
hamile kadin 300×224 Kolay Hamilelik için ipuçları Yani düşünün, bundan 10 yıl önce bizler sofralarımızda kışın domates bile bulamıyorduk. Şimdi hormonları dayıyorlar, salatalık, domates, biber.. vs tüm sebzeleri yetiştirebiliyorlar. Bizlerde bunları kullanıyoruz. Doğal olmayan beslenmeden dolayı malesef sağlık problemleri, kadınlarda yumurtlama, geç atlatılan hastalıklar, kanser ve çoğalmış durumda.
Peki kolay hamile kalabilmek için neleri yapmalı yada nelere dikkat etmeliyiz, işte sizlere ipuçları
Uzmanlar, bayanların adet döngüsü boyunca yaşadıkları fiziksel ve ruhsal değişiklikleri takip etmeyi öğrendikleri taktirde hamile kalamama sorununu kolaylıkla çözebileceklerini belirtiyor. işte bunun için bilinmesi gereken bilgiler ve izlenmesi gereken yol…
Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.
hamile karni Kolay Hamilelik için ipuçları
Adet döngüsü döneminde karşılaşılan fiziksel
değişiklikler
1. Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir. Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.
2. Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir. Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4-5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.
3. Vücut sıcaklığı değişir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut ısısı biraz (yarım derece kadar) artar ve yüksek kalır.
Akıntının niteliğini izlemeye dayalı yöntem için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.
1. Adet kanaması tam olarak bitince birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler kuru günler sayılır.
2. Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.
hamile3 300×269 Kolay Hamilelik için ipuçları3. Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. iki parmak arasında uzayabilir. Vajinadan ıslaklık olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3-5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.
4. ıslak günler doğurgan günlerdir. Gebelik isteniyorsa düzenli cinsel ilişkide bulunulur, istenmiyorsa ilişkiye girilmez.
5. Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajinada yine kuru hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.
Adet sonrası hiç akıntı olmayan kuru günlerde günaşırı ilişki olabilir.
Vajinada ıslaklık hissedilince cinsel ilişkiye başlanır. ince kıvamlı, uzayan, berrak görüntülü akıntıdan sonraki dört gün en önemli günlerdir.
Yalnızca vücut ısısını ya da rahim ağzının değişimini izleyerek doğal yoldan gebelik elde etme olasıdır.
Uyarı
Yumurtlama günleri bazı hastalıklarda, büyük sıkıntı ya da üzüntüler yaşandığında, tatil dönemlerinde değişiklik gösterebilir. Bu durumlarda izlem özel bir dikkat gerektirir. Genital yol enfeksiyonları varlığında akıntının niteliği değişeceğinden bu yöntemin uygulanması uygun değildir.