iltihaplı Romatizma Belirtileri Nelerdir? iltihaplı romatizma eklem yerlerinin etrafının aşırı derecede ağrı ve işlev görememeye neden olacak şekilde iltihap bağlamasıyla oluşan kronik nitelikte hastalıktır. iltihaplı romatizmanın diğer adı da romatoid artirit olarak adlandırılır.
iltihaplı Romatizma Belirtileri Nelerdir?
ibrahim saraçoğlu iltihaplı romatizma hastalığı için bitkisel tedavi kürü öneriyor. iltihaplı romatizma tedavi kürünün hiçbir yan etkisi yoktur.
ibrahim saraçoğlu’nun tavsiye ettiği iltihaplı romatizma kürü kiraz sapı ile doğru zamanda toplanmış ısırgan otunun bir türü ile yapılıyor.
iltihaplı romatizma için kullanılan ilaçlar kesin bir tedavi uygulamaz. Yani romatizma ağrılarını geçici bür süreliğine dindirirken iltihapların yok edilmesini sağlayamaz.
ibrahim saraçoğlu’nun tavsiye ettiği bitkisel kür ise iltihaplı romatizma rahatsızlığını hem tedavi eder hem de hastalığı tamamen ortadan kaldırır.
Kaynamakta olan yarım litre suya önce 30 adet kiraz sapı eklenir ve kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 3dakika demlenir. 3 dakikadan sonra 1 tatlı kaşığı ısırgan otu ilave edilerek 3 dakika daha demlenir.
Ilıması beklenen karışım ılıdıktan sonra süzülür. Hazırladığınız kürün yarısını kahvaltıdan 2 saat sonra diğer yarısını da öğlen yemeğinden 2 saat önce için. iltihaplı romatizma kürünü 21 gün boyunca her gün uygulayın.
iltihaplı Romatizmanın Belirtileri
- Başta el ve ayak bileği, birinci el ve ayak parmak eklemleri, diz eklemi veya omuz eklemi olmak üzere eklemlerde ağrı, şişlik, kızarıklık, eklem hareketleriyle birlikte hassasiyet ve eklem hareketlerinde kısıtlılık
- Özellikle sabah uykudan sonra kötüleşen, istirahat sonrası eklemlerde tutukluk
- Eklem yapılarında deformiteler
- Halsizlik – yorgunluk ve iştah kaybı
- Gözlerde görme kaybı, ağrı, kızarıklık veya kuruluk
- Nefes darlığı, öksürük veya göğüs ağrısı
- Çarpıntı, göğüs sıkışması, çabuk yorulma gibi kalp ile ilişkili problemler
- Ağız kuruluğu ve ağız içi tekrarlayan aft yaraları
- Ciltte solukluk, kuruluk veya döküntü
İltihaplı romatizma kronik seyirli olmakla birlikte, uygun tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınmadığı takdirde, çeşitli komplikasyonlarla sonuçlanabilir. Bu anlamda hastalık seyrinde aşağıdaki sağlık sorunlarının gelişmesi mümkündür:
Nodül Gelişimi: Eklemlerdeki basınç noktalarında olmak üzere, nodül şeklinde şişlik ve yapıların gelişmesi söz konusudur.
Sjögren Sendromu: Ağız ve göz gibi sürekli salgı üretiminin olduğu bölgelerdeki salgı bezlerinin fonksiyon kaybı ile sonuçlanan Sjögren sendromu hastalık seyrinde ortaya çıkabilir.
Enfeksiyon Hastalıkları: İltihaplı romatizmada bağışıklık sistemi düzgün çalışmadığından, hasta akciğer enfeksiyonları gibi mikroorganizmalarca gelişen hastalıklara karşı savunmasızdır.
Osteoporoz: Hem iltihaplı romatizmanın kendisi, hem de tedavide kullanılan ilaçlar kemiklerde hasarla birlikte kemik erimesine neden olabilir.
Karpal Tünel Sendromu: Eklem problemleriyle birlikte yumuşak doku ve bağlarda iltihaplanma sonucu şişliklerin gelişmesi, el bileğindeki sinir dokularının sıkışmasına ve buna bağlı karpal tünel sendromunun ortaya çıkmasına yol açar.
Koroner Arter Hastalığı ve Hipertansiyon: İltihaplı romatizma ile birlikte kalp damarlarında kalınlaşma ve damar çeperinin hasar görmesine bağlı damar sertliği ve yüksek tansiyon gelişebilir. Damar sertliği kalp krizi ataklarıyla sonuçlanabilir.
Akciğer Problemleri: Akciğer dokusunun yoğun iltihabi reaksiyon nedeniyle hasar görmesi ve daralması ile seyreden akciğer hastalıkları ortaya çıkabilir.
Lenfoma: Bağışıklık sistemindeki problemler bağışıklık hücrelerinin kanserleşerek lenfomaya dönüşmesini tetikleyebilir.