Güneş Yanığı Nasıl Geçer
Güneş yanığı nasıl geçer işte detaylar. Uzun müddet güneş ışınlarına maruz kalındığı zaman ciltte güneş yanıkları meydana gelebilmektedir. Yaz aylarında güneş ışınları etkili olduğundan güneş yanıklarına fazlaca rastlanılmaktadır. Tedavi edilmesi güç olan güneş yanıklarının asıl sebebi güneşin yaydığı zararlı ultraviyole ışınlarıdır. Güneş yanıklarından korunabilmek için koruma faktörü yüksek güneş kremlerinin kullanılması önemlidir.
Ciltte kızarıklıklarla kendini belli eden güneş yanıkları, özellikle yaz aylarında denize korunmasız girildiğinde ve güneşlenildiğinde oluşmaktadır. Güneş yanıkları oluşan kişilerde ağrı ve sancı olduğu gibi, gece yatıldığında yüksek ateş ve terleme gibi etkileri de olmaktadır. Baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sorunlar da yaşatan güneş yanıkları, tehlikeli durumlara yol açabileceğinden uzman bir doktora görünmekte de fayda vardır.
Güneş yanıklarının tedavisinde uygulanabilecek bazı doğal metotlar da vardır. Bunları sıralamak gerekirse;
1- Vücudun kaybettiği suyu karşılamak için bol miktarda su tüketilmelidir. Güneş yanığı olan bölgelere su ve buz kompresi yapmak kişide ferahlama da sağlar. Yanma hissini azaltmak için kullanacağınız buzun bir bez içinde yanık olan bölgelere sürülmesi doğru olacaktır.
2- Güneş yanığından kaynaklanan yanma hissini gidermek adına ağrı kesicilerden de faydalanabilirsiniz.
3- Güneş yanıkları cildin gerilmesine neden olduğu için, nemlendirici kremler kullanmak faydalıdır. Yanık nedeniyle cilt kurumaktadır ve cildin nemlendirilmesi tedavide oldukça önemli yer kaplar.
4- Saf zeytinyağı insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Güneş yanığı durumlarında da oldukça faydalı olan zeytinyağını yanık bölgelere hafifçe sürmeniz halinde, hem nemlendirme hem de merhem özelliğinden yararlanmış olursunuz.
5- Güneş yanıkları için yanık losyonları ve merhemler de kullanılabilir. Doktorunuzun onaylayacağı merhemleri aksatmadan kullanabilirsiniz.
6- Güneş yanıklarında salatalık maskeleri tedavide kullanılan bir diğer yoldur. Cildinize çok iyi gelen salatalık ferahlama sağlar ve yanma hissini azaltır.
7- Yanma hissini azaltmak için soğuk olarak kullanacağınız siyah çay ve lavanta yağı da doğal tedavi yöntemlerinden biridir.
Güneş yanıklarında iyileşme sürecinde su kabarcıkları oluşmaktadır. Bu kabarcıkların patlatılması halinde cildin daha fazla tahriş olmasına neden olabilirsiniz. Güneş yanıklarının üzerine daha fazla yanmaya sebep olacağı için kesinlikle alkol değdirilmemelidir. Yoğurt gibi maddelerin kullanılmasının da hiçbir geçerliliği yoktur. Aspirin kullanımından kaçınılması da gerekmektedir. Güneş yanıklarınızın tedavi sürecinde kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır. Çıkılırsa yanıkların cilde verdiği hasar daha da artabilir.