Güneş ışığının Yararları Nelerdir
saymakla bitmediği gibi zararları da son yıllarda sıklıkla konuşulan bir konudur. Güneşin zararlı ışınlarının, ciltte kanser yarattığı artık biliniyor. Fakat, unutulmaması gereken şey aynı zamanda güneşin sayesinde metabolizmamızın sağlıklı çalışmasıdır. Güneş yaşamımız için en gerekli olan kaynaklardan biridir. Bu nedenle uzmanlar, 15-20 dakika kadar güneş ışığı almamız gerektiğini söylüyor.
Açık ve güneşli bir hava yaşam enerjinizi yerine getirirken, kapalı havalarda çok daha fazla depresif olursunuz. Annelerimiz ve eskiler, güneş girmeyen eve doktor girer diye boşuna dememişlerdir. Güneş ışığının insanlara inanılmaz faydaları vardır.
Güneş ışığının yararları
Güneş ışığı olmadan vücudumuz D vitamini üretemiyor. D vitamini sadece güneş sayesinde üretilir. D vitamini bağışıklık sisteminin gelişimi için gereklidir. Sağlıklı diş ve kemik yapısı dahil olmak üzere D vitamini sayesinde yaşamsal aktivitelerin çoğunluğu gerçekleşir.
Kas ve kemiklerin sağlıklı olması güneş ışığı sayesinde olur. Kemik erimesi ve kemik hastalıklarının başlaması engellenir.
Uyku problemleri olan insanlara güneş banyosu önerilir. Güneş içinde bulunan melatonin sayesinde uykusuzluğun önüne geçilir ve uyumaya yardımcı olur.
Vücudumuzda kalsiyum güneş ışığı ile sağlanır.
Romatizma, eklem ve kas ağrıları güneş ışığı ile azalır. Vücut direnci artar ve metabolizma hızlanır.
Güneşin faydaları anlatılırken, uzmanlar güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için, koruyucu krem ve solüsyonların kullanılması gerekliliğini söylüyorlar. Pek çok, deri hastalığı ve kanser türleri güneş sayesinde oluşabiliyor. Bronzlaşmayı çok seven insanların bilmediği konu, cildin renk değiştirmesinin aslında cildin kendini korumak için aldığı bir önlem olduğudur. İşte, bu nedenle güneşin faydalarından yararlanmak için 15-20 dakika kadar güneş banyosu yapmak gerekliliğidir.
Çocukların ve bebeklerin kemik sağlığı için güneş çok önemlidir. İskelet ve kas sistemi D vitamini ve kalsiyum olmadan sağlıklı gelişemeyen çocuklarda pek çok kemik hastalığı görülür. Bu hastalıklar, kalıcı hasarlar yaratmakta ve tedavisi uzun süren hastalıklardır. Bu nedenle, özellikle bebek ve çocuklara günlük güneş banyosu yaptırılmalıdır. Bu güneş banyolarında bebeğin başı kapalı ve öğleden sonraları olmak üzere yaklaşık 2 dakika ve her gün 2 dakika arttırılarak 30 dakikayı geçmeyen şekillerde yapılmalıdır. Uzun süren güneş banyoları güneş çarpması ve yanıklara neden olacağında dikkatli olunmalıdır.