Anne Sütünü Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler Anne sütü yeni doğmuş bir bebek için en önemli besin kaynağıdır ve bir bebek bütün ihtiyacı olan besini anne sütünden alır. Bebek sütü mama gibi değildir ve bu nedenle anneler zaman zaman sütlerinin yetip yetmediği konusunda endişe yaşarlar. Bebeklerinin doyup doymadığını anlamazlar ve bu nedenle yetersiz olduklarını düşünüp stres yaparlar. Oysa ki anne sütünü arttırmak için bir çok yöntem vardır.
Anne Sütünü Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler
Anne Sütünü Arttırmak Anne sütünün ne kadar verimli olduğu memenin büyük ya da küçük olması ile ilgili değildir. Bu yanılgıya düşen anneler vardır ancak küçük olan memelerden de fazla oranda süt gelebilir. Anne sütünü arttırmak sütü pompa ile değil de çocuğun emmesi şeklinde verilmesi gerekir. Emilen süt daha verimli olmaktadır ve sütün daha çok gelmesine neden olur. Sütünüzün az olduğu düşüncesi ile stres yapmanız da sütün azalmasına neden olan bir diğer etkendir. Bu nedenle annelerin özellikle de stresten uzak durması gerekir.
Anne sütünü arttırmak için çemen otu tohumu yararlı bir bitkidir ve Hint mutfağına aittir. 2 hafta bir süre ile düzenli kullanım sayesinde anne sütünü arttırdığı gözlemlenmiştir. Rezene ise östrojen ve prolaktin seviyelerini arttırdığı için anne sütünü arttıran bir diğer bitki grubundandır. Dereotu, siyah susam, kimyon, arpa, yeşil ve kırmızı sebzeler, sarımsak anne sütünü arttıran diğer besinlerdendir. Bu besinlerin bir kez kullanılması anne sütünü arttırmak için etkili olmayacaktır. Bu nedenle bu ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Uzun süreli ve düzgün kullanımlar ile süt arttırmanız kaçınılmaz olacaktır ve bebeğinizi doyurduğunuz düşüncesi ile hem kendinizi hem de bebeğinizi mutlu edeceksinizdir.
Anne sütü siz tatmin olmasanız da çoğu zaman bebeğinizi doyuran bir besindir. Bu nedenle sütünüzün olmadığı düşüncesine girip stres yapmanız hem sizin için hem de bebeğiniz için zararlı olacaktır. Bu nedenle aşırı bir durum söz konusu olmadığında stres yapmanıza gerek yoktur. Anneler tarafından yanlış bilinen bir diğer özellik de bebeklerin huysuz olması doymadıklarının işareti olduğunu düşünmeleridir. Bebekler zaman zaman özellikle de akşam vakitlerinde huysuz olabilirler. Bu nedenle bu durum çok sorun yapılmamalıdır.