Ağız Bakımı ve Ağız Sorunları
Ağız Kokusu
Bir başkası sizi uyarmadığı takdirde ağzınızın koktuğunu büyük bir olasılıkla bilemezsiniz. Ağız kokusunun nedenleri genel olarak aşağıdakilerden biridir
Ağız Yarası
Ağızda, dilde ya da diş etlerinde herhangi bir mikroplanma ya da yara, ağız kokusuna neden olabilir. Agzmızı antiseptik suyla yıkarsanız bu sorununuz iki üç gün içinde geçebilir. Devam ederse doktora danışın.
Dişlerin Yeterli Temizlenmemesi
Eğer dişlerinizi (ya da kullanıyorsanız, diş protezlerinizi) günde iki kere iyice fırçalamıyorsanız diş etlerinin arasında kalan yiyecek artıkları ağız kokusu yapabilir. Sarımsak, soğan ve alkol Bu tür yiyecekler kanda emilip, akciğerlerde serbest kalan uçucu maddeler içerirler ki, bu da ağız kokusuna neden olur. Alkol de aynı etkiyi yapar. Bu yiyecekleri yedikten 24 saat sonra ağız kokusunun geçmesi normaldir.
Sigara
Sigara her zaman ağız kokusuna neden olmaktadır.Ağız kokunuz geçmiyorsa doktora başvurun. Protezlerinizi geceleri özel bir temizleyici karışım içine bırakın.
Diş Protezlerinin Bakımı
Protezlerinizin kuruyup, deforme olmaması için, geceleri yatarken muhakkak içinde temizleyici bir madde bulunan bir bardak su içinde bırakın. Bu aynı zamanda diş etlerinizi de dinlendirecektir. Protezlerin her gün fırçalanması gereklidir. Dişçiniz protezlerinizi en iyi fırçalama yöntemini size gösterecektir. Ayrıca ağzınızdaki gerçek dişlerinizi de çok iyi fırçalamanız gereklidir. Yarım protezler sabah ilk takıldığında hafif bir rahatsızlık verebilir. Bu normaldir ve bir müddet sonra geçer. Protezlerin sağlıklı olarak kullanılma müddeti, 6 ayla 5 sene arasında değişir. Eğer dişleriniz tümüyle takmaysa 2 yılda “bir dişçinize görünmenizde fayda vardir. Eğer ağzınızda kendinize ait dişler de kalmışsa 6 ayda bir kontrole gitmeniz gereklidir.