Sivilceler Hakkında Bilgi
Temizlik eksikliği sivilceye neden olmaz. Eğer öyle olsaydı yüzünü hergün düzenli yıkayan kimselerde sivilcelerin geçmesi, fazla yıkamayan kimselerde de çıkıyor olması gerekirdi. Yüz yıkanarak ancak yüz temizlenir fakat sivilceler geçmez. Hatta aşırı yüz yıkamak yüz derisini kurutup hasar bile verebilir ve bu hasar mevcut sivilceleri artırabilir
Sivilceler ciltteki yağ bezlerinin iltihaplanmasıyla meydana gelen bir cilt hastalığıdır. Hormonsal, metabolik ve mikrobik nedenlerle meydana gelir. Ergenlik çağında yağ metabolizmasındaki değişiklikler nedeniyle daha sık ortaya çıkar.
Sivilce ilacı haricen sabah ve akşam sivilcelere sürülerek kullanılır. iki solüsyon halindedir. Biri 50cc diğeri 100cc olmak üzere iki şişelik bir set halinde sunulmaktadır. Solüsyonlardan biri geceleri, diğeri ise Gün içerisinde kullanılır.
Tedavi süresi sivilcelerin yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir Nadiren duyarlı kişilerde herhangi bir cilt ilacının kullanımında ortaya çıkabilecek lokal kızarıklık ve şişkinlik meydana gelebilir.
stres sivilcelere yol açmaz. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşunadır. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yaparlar. Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak belki dolaylı olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce varetmez. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkmaktadır.
Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür Yazın gelmesi ve sıcakların başlamasıyla cilt sorunları gündeme oturdu. Daha Sağlıklı bir cilt için bilmeniz gerekenler
Sivilceler, kadınların hayatlarının herhangi bir safhasında karşılaştıkları bir cilt sorunudur. Genellikle ergenlik çağında başlar. Bazı kişilerde 40 hatta 50’li yaşlara kadar sürer. Bazı kadınlarda regl dönemi ya da hormonal değişikliklerle bağlantılıdır.
Akne yağ kanallarının tıkanması ile oluşur, hücrelerdeki yağlar tüy köklerini tıkar. Bu da cilt içinde o hücrenin şişmesine yol açar ve orada bakterilerin üremesine ve iltihaplanmaya neden olur. Bu olay tuylerın bulunacağı heryerde oluşabilir.
Akneyi tedavi etmek zor olduğundan mümkün olduğunca korunmaya çalışmak daha doğrudur. Öncelikle ellerinizi yüzünüzden uzak tutun. Cildinizin bakımını bilinçli yapın. Yüzünüzü yumuşak ve tahriş etmeyen bir sabunla ve en fazla bir ya da iki kez yıkayın. Çok fazla oğuşturmak tahrişe yolaçabilir. Cildinizi etkilemeyecek ama akneyle savaşacak yumuşak temizleyiciler kullanın. Kremli yağlı, parfümlü nemlendiriciler kullanmaktan kaçının.
Hücrelerdeki yağ varlığına daha fazla katkıda bulunmayın. Duygusal çalkalanmalar ya da stress de akneye yol açar. Stressten mümkün olduğunca uzak kalın. Problemin regl döneminizde oluşup oluşmadığına dikkat edin. Aknenin kendi kendine iyileşemeyecek boyutta olduğunu düşünüyorsanız bir cilt uzmanına başvurunuz.
Uzmanların belirttiğine göre, fondöten, mutlaka temiz ve nemlendirilmiş cilde, nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra yıkanmalı ve kurutulmalı. Fondöten aydınlık bir yerde sürülmeli, gündüz makyajı gün ışığında, gece makyajı da iyi aydınlatılmış bir yerde yapılmalı. Saç dipleri ile yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı. Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı. Seçilen fondöten ten rengine uygun olmalı ve ince tabaka halinde sürülmeli