Pozantı Tarihi
Pozantı ilçesi, Adananın kuzeydoğusunda Mersin ve Niğde illerine komşu durumunda bulunmakta olup, ilçe merkezi Doğu Akdeniz ve Orta Doğuyu iç Anadolu ve Avrupa ya kara ve demiryolu ile bağlayan önemli bir geçit noktasında bulunmaktadır
Tarih boyunca Pozantıya, çeşitli milletler tarafından değişik isimler verilmiştir. Pozantının ilk çağlarda adı Pendonsis veya Pendosisdi. Araplar El Bedendum, Türkler de Bozantı ismini vermişlerdir.
5 Ağustos 1920 Pozantı, Kongresinden sonra Adana il Merkezi, Adananın kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922 ye kadar Pozantıya taşınmıştır. 1954 yılına kadar Bucak olan Pozantı bu tarihte ilçe olmuştur.
ilçe Merkezinde 3800, Akçatekir Beldesinde 10.670 ve köylerde ise toplam 4765 konut vardır. Hemen hemen her köyde konut sorunu vardır. ilçe Belediyesi öncülüğünde ilçe merkezinde yapı kooperatifi kurulmuş 65 daire tamamlanarak kooperatif üyelerine teslim edilmiştir.
ilçemizin özelliği nedeniyle yaylacılık cazip hale gelmiştir. Tekir ve Bürücek yaylalarından sonra Alpu, Fındıklı, Kamışlı, Hamidiye, Aşçıbekirli, Dağdibi, Gökbez, E.Konacık, Y.Konacık Köylerimizde yayla cazibesi artmıştır.
ilçenin genelinin dağlık ve bir kısmının orman içi köy olması sebebiyle tarım ve ziraat alanları azdır. Buna rağmen geçim kaynağı tarım, hayvancılık, arıcılık, orman işçiliği, nakliyecilik ve özellikle ilçe merkezinde E-90 karayolu üzerinde bulunan lokanta işletmeciliği ile küçük sanayi işletmeciliğidir. Son yıllarda turizme yönelik işletmelerin faaliyete geçmesiyle bu anlamda da ilçemiz adını duyurmaktadır