Romatizmaya Ne iyi Gelir

Romatizmaya Ne iyi Gelir

Romatizma nedir; eklem, kas ve kemiklerde ve yan bağlarda oluşan şiddetli ağrı, şişlikle devam eden bir hastalıktır. Romatizma en fazla görülen hastalıklar listesindedir. Yüksek nem, soğuk romatizmayı ciddi manada etkiler ve tetikler. Kullanılan ilaçlar dışında bazı bitkiler ve yiyecekler romatizmaya iyi gelir. İşte, romatizmaya iyi gelen bitkiler ve yiyecekler. Romatizmal hastalıklar genellikle eklem ya da kas inflamasyonu, şişlik ve ağrı nedeniyle oluşan acı verici ağrılı bir durumdur.Osteoartrit gibi bazı romatizmal hastalıklar eklemlerde “aşınma ve yıpranma” sonucu meydana gelir. Bağışıklık sistemi zayıf olduğu zaman eklem ağrıları artarak şişliğe, ağrıya ve iltihaba neden olur.

Romatizma Nasıl Tedavi Edilir

Öncelikli olarak romatizmaya neden olan sebeplerin ve tedavi şeklinin doktor tarafından belirlenmesi gerekir. Bunun yanında aşağıda belirttiğimiz doğal yöntemler hastalığın tedavisinde ek yardımcı olabilir. Çoğunun her hangi bir riski yoktur ve sağlık uzmanları tarafından önerilmektedir.Akupunktur: Akupunktur yardımıyla bölgenin belirli kısımlarını uyarıcı iğneler kullanılır, son zamanlarda yaygın şekilde kullanılmaktadır. Çin tıbbı tarafından yüzyıllardı uygulanan bu metod son yıllarda ülkemizde de giderek yaygınlanşmaktadır.Balık Yağı: Çalışmalar balık yağı içindeki omega-3 yağ asitlerinin, vücut içinde anti-inflamatuar bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Çeşitli çalışmalar balık yağı takviyeleri yardımıyla romatizma hastalığından kaynakanan özellikle sabahları kaşılaşılan eklem sertkiğini azalttığını ortaya koymaktadır. Kalp hastalarının tüketimine dikkat etmeleri gerekir. Balık yağı şeklinde kullanıldığında güvenlidir.

Hemen hemen her eklem romatizmal hastalıklardan etkilenebilir. Yaklaşık 100’den fazla romatizmal hastalık vardır ama biz yaygın olanların bazılarını ele alacağız.

Enginar

İçinde bulunan bol folik asit ve potasyum sayesinde kemikler kuvvetlenir. Ayrıca toksin attırdığından romatizma, gut ve eklem sorunlarında etkilidir. Ağrıyı keser ve romatizmayı yavaşlatır.

Domates

Domates, bir C vitamini deposudur. C vitamini kemikleri destekler ve güçlenmesini sağlar. Ayrıca domates içinde bulunan ve kırmızı rengi veren kimyasal, iltihaplara iyi gelir.

Fasulye

Fasulye, romatizma, siyatik ve böbrek hastalıklarında çok faydalıdır. Ayrıca kan şekerini dengeler.

Kereviz

Romatizmal hastalıklarda ağrılara iyi gelir.

Pancar

İçinde bulunan bol potasyum sayesinde kemikleri kuvvetlendirir. Ayrıca, böbrek ve idrar yollarının sağlığına çok etkilidir.

Turp

Siyatik, lumbago, romatizma ve nevralji hastalığında çok faydalıdır.

Hurma

Hurma içinde bulunan bol demir nedeni ile kemikler sağlamlaşır. Bağırsakların çalışmasında çok etkilidir.

Armut

Romatizma ve kireçlenmede tedavi edici özelliği vardır. Özellikle armut kurusu çok daha etkilidir.

Kavun

A, C vitamini ve betakoroten içeren kavun, vücudu toksinlerden temizler. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlarken, romatizmaya iyi gelir.

Frenk üzümü

Yapraklarının kaynar suda bekletip içmek, romatizmal ağrılara engel olur.

Biber

Eklem yerlerine ovuşturarak, masaj ile sürmek kan dolaşımını hızlandırır. Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir, ağrı kesici etkisi vardır.

Tahıllar

Romatizmanın neden olduğu ağrılara ve eklem yanmalarına iyi gelir.

Kekik

Banyo sonrası kullanılan kekik yağı, romatizma ağrılarını keser. Kekik yağı içinde bulunan timol, vücut yağlarını parçalar.

Zencefil

Zencefil, kan damarlarını genişletir. Böylece dolaşım hızlanır ve romatizma ağrıları yavaşlar.

Kuşkonmaz

C ve E vitamini ve folik asit içerir. Bu nedenle vücuttan toksin attırır. Sistitte, karaciğer sağlığında ve böbreklerin çalışmasında etkilidir. Romatizmaya iyi gelir.

Bitki çayları

Papatya, melisa, lavanta ve anason bitkilerinin çayları kas gevşetici ve ağrı kesicidir. Bu bitki çayları, romatizma ağrılarına iyi gelir.

Baharatlar

Zencefil, biberiye, kekik ve karanfil, mercanköşk ağrı kesici etkisi taşır. Yemeklerde bol miktarda kullanılır.

Ayrıca kontrol et

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? Stres Nedir?

Stres Beyninizi Nasıl Etkiliyor? sinirli, karamsar, bunalmış ve yalnız mı hissediyorsunuz? Dert etmeyin. Bu hepimizin …