Alerjiye İyi Gelen Bitkiler
ile ilgili rahatsızlıklar kişinin derisinde döküntü, kaşıntı ve saman nezlesi gibi değişik etkilere neden olabilmektedir. Modern tıpta doktorların uyguladıkları tedavilerin yanı sıra, alternatif olarak bitkilerden de yararlanmak mümkün. İşte alerjiye iyi gelen bitkileri sizler için bir araya getirdik;
Yulaf ezmesi
Karbonhidrat bakımından zengin olan yulaf ezmesi, vücuda enerji verip güçlendirmekte, vücudun verdiği alerjik reaksiyonlara karşı da önemli ölçüde etki göstermektedir. Yulaf ezmesinde E ve B vitaminleri, demir, bakır, çinko, magnezyum ve potasyum içeren bir besindir.
Sinameki
Kaşıntı ve nezle gibi sonuçlar doğuran alerjilerde sinameki oldukça iyi neticeler sağlamaktadır. Bağırsak sorunlarına karşı da kullanılabilecek olan sinameki’nin haftada bir kez içilmesinde fayda vardır.
Soya fasulyesi
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ve hastalıklara karşı koruma sağlayan soya fasulyesi, kalsiyum, demir ve fosfor içermektedir. Ayrıca, içeriğinde yer alan zengin vitamin ve mineraller sayesinde de alerjik bazı durumlara iyi gelmektedir.
Maydanoz
C vitamini yönünden oldukça zengin bir bitki olan maydanozun tüketilmesi neticesinde, alerji vücuttan dışarı atılır ve hızlı bir iyileşme sağlar. İstenirse maydanoz, çay demler gibi demlenerek suyu içilmek suretiyle de tüketilebilmektedir.
Soğan
İçerdiği flavonoidin sebebiyle alerjik rahatsızlıklarda birebir etkilidir. Vücudun alerjik reaksiyonlar verdiğinde ürettiği kimyasal maddeye histamin adı verilmektedir. Anti-histamin özelliği bulunan soğanın tüketilmesi alerjinin ortaya çıkardığı kimyasal yapıyı bloke eder ve iyileşme sağlar.
Papatya
Oldukça kuvvetli bir antibiyotiktir. Vücut direncinin düştüğü zamanlarda oluşan alerjik reaksiyonlarda tedavi edicidir. Vücut direncinin artmasına destek olan papatyayı kurutup demleyerek de tüketebilirsiniz.
Isırgan
Çiçek tozlarının havaya karışması sonucu oluşan saman nezlesine karşı birebirdir. İlkbaharın gelmesiyle yayılan bahar nezlesine karşı çok etkili bir bitkidir. Şekersiz olarak çay biçiminde de tüketilebilen ısırgan otunu öğünlerin arasında tüketebilirsiniz.