Zayıflama Haplarının Zararları
Kilo verme yöntemleri arasın da en kolay ve daha çabuk zayıflatarak bilinen zayıflama haplarının sağlığımız üzerinde ki etkilerini biliyormusunuz.
Fazla kilolarınız ruh sağlığınızı bozuyor olsada, zayıflarken beden sağlığınızıda düşünmenizi tavsiye ediyoruz.
Kolay yoldan zayıflamak isteyen kişiler tarafından rağbet gören, zayıflama hapları hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri, hapların sağlığınıza zararları ve faydaları, hap kullanmaya başladığınız da ne kadar zaman içersinde kaç kilo vereceksininiz.
Merak ettiğiniz tüm sorular, uzmanlar tarafından cevaplandırılmıştır.
Zayıflama haplarının faydaları ve zararları
Her isteyen zayıflama haplarıyla kilo verebilir mi
Bir kişinin 10 veya 15 kilo fazlası varsa eğer bunu bir beslenme uzmanına danışarak, beslenme uzmanının da kişinin kilo almasının altına farklı nedenler olup olmadığını araştırarak ancak bu ilaçlar kullanılabilir.
Ancak bu da bir plan çerçevesinde uygulanabilir her ilaç her kişiye verilemez. Eğer kişinin tansiyon problemi varsa ya da diyabet hastalığı varsa veya bir böbrek hastalığı sıkıntısı varsa belirlenen dozlar hekim takibinde olmak kaydıyla gözlemlenir. Eğer kişide farklı bir yan etki oluşturmuyorsa beslenme planıyla beraber kullanılabilir. Ama kişi tek başına hiç beslenme programını değiştirmeden, eski beslenme alışkanlıklarına devam ederek, sağlık problemlerini göz önünde bulundurmaksızın kendisi zayıflama ilacı kullanırsa bundan fayda değil yüzde yüz zarar görecektir.
Zayıflama hapları nasıl kilo verdirir
Zayıflama haplarının farklı mekanizmaları vardır. iştah merkezini kontrol eden ya da hormonel bir takım değişikliklere neden olanlar vardır. Farklı durumlarda kullanılabilen farklı zayıflama hapları vardır. Fakat bunları kişi kendi alıp kullanılabilecek ilaçlardan değildir. Mutlaka bir uzmana gidip ciddi bir şekilde oturulup tanıya göre beslenme uzmanı tarafından uygulanabilir.
Zayıflama hapları ile ne kadar kilo verilebilir
Uzmanlar tarafından kişinin ağırlının %10 gibi bir hedef vardır. Tabi ki bu beslenme ile paraleldir. Kişi zayıflama haplarını kullanırken doğru olamayan bir beslenme şekli seçerse kilo vermeyebilir. Eğer kişi ciddi bir şekilde kilo kaybediyorsa yani %10 luk sınırdan daha fazla düşüyorsa ve giderek kas kaybı başlamışsa ciddi şekilde bir hastalık söz konusudur. Böbrek yetmezliği, veya farklı hastalıklara kadar sonuçları ilerleyebilir.
Dünya Sağlık Örgütü nün onayladığı 2 tane ilaç vardır. Bunlardan birinin işlevi bizim yediğimiz besinlerdeki fazla yağı alıp sindirmeden vücuttan atmaktadır. Ve daha çabuk kilo vermenizi sağlar. Diğeri ise beynimizle midemiz arasındaki acıkma duygusunu en aza indiriyor ve kişi kendini tok hissediyor. Ayrıca eğer kişi yeme alışkanlığını değiştiremiyorsa ne kullanırsa kullansın kilo veremez. Eğer kişi sabah kahvaltısını atlıyorsa yemekler de çeşitlilik yerine tek bir çeşitten oldukça fazla tüketiyorsa hiçbir fiziksel aktivite yapmıyorsa hangi ilacı kullanırsa kullansın kilo veremez.
Zayıflama hapıyla verilen kilolar kolayca geri alınabilir mi
Kişi nasılsa zayıflama hapları kullanıyorum diyerek beslenme alışkanlıklarına dikkat etmiyorsa ya da kişi istenilen kiloya indikten sonra eski beslenme alışkanlıklarına devam ediyorsa verilen kilolar tekrar geri alınabilir.